Rakastun – en rakastu – rakastun …

Rakastun – en rakastu – rakastun …

Ystävänpäivänä saimme kuulla merkittävän facebook-uutisen. Data-analyytikot tutkivat Facebookissa suhteensa julkistaneiden tilapäivityksiä ja löysivät salaisen kaavan rakastuneiden parien välillä: tulevan parin FB-postausten määrä lisääntyi selkeästi noin 100 päivää ennen suhteesta kertovan statustiedon päivittämistä.

Jos pelkäät olevasi rakastumaisillasi (Yök – kuten juniori totesi), voit nyt vahvistaa epäilysi tämän laatimani Excel-työkirjan avulla (Rakastumaisillaanko.xlsx). Excel 2010 tai 2013 -version lisäksi tarvitset ilmaisen Power Query –apuohjelman, jonka lataus ja asennusohjeen löydät täältä ja lisätietoja Power Query -blogeistani.

Syötät sekä oman että kaverisi facebook id-tunnuksen työkirjaan ja suoritat työkirjassa olevan facebook-kyselyn sekä pivot-taulukon päivityksen. Jotta homma toimii, sinulla pitää tietenkin olla oikeudet nähdä molempien tutkittavien henkilöiden tilapäivitykset. Löydät lisätietoja työkirjasta.

Kyselyiltä testatessani huomasin että esimerkiksi Paavo Väyrynen ja Sauli Niinistö ovat olleet vakavasti rakastumaisillaan vuoden 2011 – 2012 vaihteessa. Sittemmin on ollut hiljaisempaa.

Niinistö ja Väyrynen

Testasin tietenkin myös omat ja puolisoni FB-postaukset ja saatoin havaita, että mekin olemme olleet rakastumaisillamme vuoden 2011 lopulla. Kaavio myös kertoo että olemme viihtyneet hyvin Facebookissa lähes koko seuraavan vuoden. Yhdessä tietenkin! 🙂

minä ja puoliso

PS. Kaikki mikä on netissä, jää nettiin.

PSS. Jos olet kiinnostunut miten parametroituja Power Query –kyselyitä tehdään, pysy HExcelligent-kanavalla.

Lisäys 20.2.2014:Katso videolta miten facebook-kyselyitä tehdään ja miten voit parametroida kyselyitä: https://hexcelligent.fi/2014/02/20/facebook-postaukset-exceliin/

4 kommenttia artikkeliin ”Rakastun – en rakastu – rakastun …

  • Tänään viimeksi kollega latasi koko oman FB-postaushistoriansa Exceliin, kun piti etsiä erästä tiettyä postausta. Eli toimii ainakin omien postausten osalta. Hän tosin latasi vain 2 kenttää eli viestin ja päivämäärän. Voi olla, että suurempien tietojoukkojen lataaminen & muiden postausten lataaminen voi olla estetty. Pitääpä tutkailla.

   Tykkää

 1. Kiitos tiedosta, ei tosiaan toimi ja välillä toimiikin. 😉

  Omia postauksia voi ladata, mutta muiden postauksista rajapinta ilmoittaa, että postausten määrää pitäisi rajoittaa.

  Yritin pariin kertaan muokata suoraan Power Query editorissa URL:iin parametria, jolla määritetään ladattavien postausten määrä, mutten saanut alkuun toimimaan. Sitten yllättäen kolmannella kerralla kokeillessani 10 postauksen lataamista kauppalehti.fi FB-tunnukselta, sieltä latautuikin 7049 postausta?

  = Facebook.Graph(”https://graph.facebook.com/kauppalehti.fi/posts?limit=10”)

  Tykkää

  • Entä kokeilitko ladata yksityishenkilöiden postauksia? Lukemani perusteella olen melko varma, ettei se enää toimi, ainakaan jos kyseinen henkilö ei ole sallinut ”Microsoft Power BI”:n pääsyä tietoihinsa (samalla tapaa kuin ennen ensimmäistä kyselyä joutuu tekemään omalta kohdaltaan) – eikä välttämättä silloinkaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s