Kotimaan ja ulkomaan päivärahat Excelissä

Kotimaan ja ulkomaan päivärahat Excelissä

Twitterissä heitettiin kysymys:

Vastaukseni:

Excelillä saa kyllä laskettua ”yksinkertaisesti” päivämäärien ja kellonaikojen välisiä jaksoja, mutta päivärahojen määräytymiskriteerit vaativat melko monimutkaisia IF-päättelyitä.

Siispä laadin Excel-työkirjan, joka laskee sekä kotimaanpäivärahat että ulkomaanpäivärahat.

Lataa omaksesi, kokeile, tutki ja ilmoita, jos huomaat logiikassa puutteita: Kotimaan ja ulkomaan päivärahat

Työkirjan Perustiedot-taulukossa ylläpidetään laskentaan vaikuttavia parametreja sekä ulkomaan päivärahataulukkoa. Perustietotaulukkon on syötetty vuoden 2015 luvut ja säännöt.

perustiedot

Perustiedot vaikuttavat päivärahalaskelmiin. Ulkomaan päivärahalaskelmaan voi esimerkiksi valita vain niitä maita ja alueita, jotka on lueteltu perustietovälilehdellä.

ulkomaan

 

Testasin työkirjaa erilaisilla kotimaan- ja ulkomaanmatkoilla, mutta minulta saattoi jäädä huomaamatta jokin poikkeustapaus. Ilmoitathan kommentissa, jos huomaat logiikassa virheitä tai puutteita. Itse en käytä/tarvitse tätä työkirjaa, joten en tule huomaamaan, mikäli logiikassa on virheitä.

Kiitos Jani kysymyksestä! Nyt tuli viimein tehtyä se, mitä olen tähän asti pyrkinyt/pystynyt välttämään.

Löydät muita HExcelligent-työkaluja täältä.

13 kommenttia artikkeliin ”Kotimaan ja ulkomaan päivärahat Excelissä

  1. Näppärä taulukko! Saisikohan tuohon jotenkin lisättyä tiedon ilmaisista aterioista kullekin matkavuorokaudelle? (Yksi ilmainen ateria kun puolittaa puolipäivärahan ja kaksi ateriaa kokopäivärahan)

    Tykkää

  2. Moi! Toimii hyvin Excelissä. Olen kuitenkin Mac-käyttäjä ja kaava ei toimi käytettäessä kaavaketta Numbersilla. Pystyisiköhän joku saamaan tämän toimimaan myös Numbersissa?

    Tykkää

  3. Mielestäni taulukkolaskin ei ota huomioon osapäivärahaa täysien vuorokausien jälkeen. Esimeskiksi 9.4.2017 22:00 – 12.4.2017 1:00 matkasta pitää mielestäni tulla kaksi koko- ja 1 osapäiväraha.

    Tykkää

  4. Eräs lukija lähestyi sähköpostilla, sillä hän oli huomannut laskennassa virheen. Laskurini laski täyspäivärahan täysien matkavuorokausien jälkeen vasta 10 tunnin jälkeen, kun olisi pitänyt laskea 6:n tunnin jälkeen.
    Kaava on nyt korjattu ladattavaan tiedostoon. En käytä lainkaan tiedostoa, joten en ole huomannut virhettä. Toivottavasti ilmoitat, jos huomaat kaavojen logiikassa vielä jotain korjattavaa.

    Tykkää

  5. Hei,
    Kiitos hyvästä talukosta! Saisiko siihen lisättyä ateriat sekä kotimaan, että ulkomaan matkoille? Joku tätä kyselikin jo aikaisemmin.

    Tykkää

  6. Kiitos kovasti vaivannäöstäsi. Tässä samassa aiheessa olisi kiva jos muut voisivat tehdä muutoksia alkuperäiseen ja laittaa tähän raadin ja alkuperäisen taulukon laatijan arvosteltavaksi.

    Tykkää

Jätä kommentti