Tietoja

Etusivu sisältää kaikki jutut niiden julkaisujärjestyksessä. Osa jutuista löytyy myös aihepiireittäin ryhmitellysti valikosta:

Power BI, Excel BI, Power Query & Power BI kyselyopasTyökalut, Avoin data, Muita (Luettelot, Kaavat, Visualisointi ja VBA).

Power BI tutuksi 16032020


Tervetuloa

Olen Heidi Enho ja kirjoitan Exceliin sekä Power BI Desktopiin ja  -palveluun liittyviä ohjeita ja vinkkejä. Jaan myös avoimesta datasta tehtyjä Power BI -visualisointeja vilahdus.fi -sivustollani.

Sain kesällä 2015 ensimmäisenä suomalaisena ja toisena pohjoismaalaisena Microsoftin arvostetun Excel Most Valuable Professional (MVP) -tunnustuksen. Microsoft myönsi minulle saman tunnustuksen myös vuosina 2016-2018. Vuodesta 2017 lähtien olen ollut MVP Data Platform (Power BI). Lisäksi olen ollut Microsoft Certified Trainer jo yli 10 vuoden ajan.

tietotyyppi

Työskentelen kouluttajana ja vanhempana konsulttina Sulava –asiantuntijayrityksessä.

Power BI on saavuttanut Suomessa valtavan suosion, joten tällä hetkellä suurin osa työajastani kuluu Power BI:n parissa. Sen lisäksi että sparraan ja koulutan, toteutan asiakkaille Power BI:llä ja Excelillä erilaisia ketteriä raportointi- ja analysointikokonaisuuksia.


Ota yhteyttä

Jos tarvitset konsultointia tai räätälöityä koulutusta vaikkapa omalla toimistolla, tavoitat minut sähköpostitse heidi.enho(at)sulava.com


Ilmoittaudu avoimeen koulutukseen

Sulavan koulutuskeskus sijaitsee Helsingin rautatieaseman naapurissa osoitteessa Vuorikatu 14.

Power BI tutuksi (1 pv)
-kurssilla opit perusidean, kuinka laadit Power BI –raportteja sekä teet pilvipalveluun julkaistuista raporteista koontinäyttöjä eli dashboardeja muille jaettavaksi. Kurssi ei edellytä esitietoja.

Power BI Self-Service Workshopissa (2 pv)
perehdytään syvemmin Power BI Self-Service raportointiin eli siihen, miten dataa muokataan, yhdistellään toimivaksi tietomalliksi ja lisätään laskentalogiikkaa mittareiden avulla. Lisäksi Workshopissa tutustutaan tietomallien ja raporttien julkaisemiseen, jakeluun ja ajastuksiin Power BI -pilvipalvelussa sekä ilmaisen Power BI:n että maksullisen Power BI Pron näkökulmasta. Kurssista on eniten hyötyä, jos sinulla on jo kokemusta Power BI Desktopista tai olet osallistunut Power BI tutuksi -kurssille.

Power Query – tiedon lataaminen Power BI Desktopiin tai Exceliin (1 pv)
Sekä Exceliin että Power BI Desktopiin voi ladata ja muokata tietoa samanlaisella välineellä. Excel 2010 ja 2013 -versioissa välinettä kutsutaan Power Queryksi ja Excel 2016 sekä Power BI Desktopissa se näkyy joukkona erilaisia tiedon tuontikomentoja. Tämä kurssi soveltuu sekä Excelin että Power BI Desktopin käyttäjille.

DAX perusteet Power BI Desktopissa ja Power Pivotissa (1 pv)
-kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka tuntevat Power Pivotin tai Power BI Desktopin perusperiaatteet ja haluavat syventää DAX-kielen osaamistaan.

Excel Power Pivot ja Power View tutuksi (1 pv)
sopii johdantokurssiksi henkilöille, jotka hallitsevat hyvin Excelin perusteet, kuten tavalliset pivot-taulukot.

Excel Self-Service BI Workshopissa (2 pv)
keskitytään Excelin Self-Service BI -välineisiin eli Power Pivot -tietomallin luontiin, tietojen tuontiin Power Queryllä sekä lukujen visualisointiin Power View ja Power Map -välineillä.


Blogin syntysanat 16.1.2014

Moi,

Olen Heidi Enho ja tulin männäviikolla siihen tulokseen, että nyt on parempi aika kuin koskaan Excel ja Self-Service BI -aiheisen blogin perustamiseen. Microsoft on julkistamaisillaan hienoja uusia Power BI -työvälineitä ja Excelin mahdollisuudet vain lisääntyvät. Minulla on pää täynnä hyviä ratkaisumalleja sekä vinkkejä, joista voi olla muillekin hyötyä, joten voin nyt jakaa niitä täällä.

onsightTyöskentelen vanhempana konsulttina Onsight Helsingissä, joka on Microsoft-ratkaisuiden asiantuntijatalo. Kirjoitan artikkeleita myös Onsightin blogiin, mutten tohdi täyttää sitä Excelillä, joten siinäkin yksi syy oman blogin perustamiseen.

NamesOlen myös yksi Names-asiantuntijoista.

Minulla on tänä vuonna 2014 juhlavuosi, sillä olen päivätyökseni kouluttanut ja konsultoinut työvälineisiin liittyviä aiheita jo 20 vuotta. Ja valtaosa töistä on liittynyt Exceliin. Työhistoriasta voi päätellä, että opettamiseen (ja Exceliin) en kyllästy koskaan, sillä muita sparratessani opin itsekin valtavasti! Toisaalta nautin edelleen jokaisesta peruskurssista ja osallistujien oppimisreaktioista. Edellisestä huippupäivästä on vain hetki: laskimme peruskurssilla tuotekehitysmyllärin ja -leipurin kanssa jauhoseoksia ja paistamisen aikaista nestehävikkiä ja sen vaikutusta suolapitoisuuteen…

… ja jonain toisena päivänä saan neuvoa insinööreille, miten saavat tehtyä bitumin viskositeetin laskemiseen VBA-funktion tai koodailen itse asiakkaalle ratkaisua. Juurikin konsultointihommissa törmään sellaisiin käytännön ongelmiin, joita en kouluttajana välttämättä havaitsisi. Esimerkiksi Power Pivot -tietomallien optimointi ja tehokkaiden mittareiden laatiminen edellyttävät käytännön kokemusta ja oikeiden mallien kanssa peuhaamista.

Blogiini aion kirjoittaa Excelistä, mutta Excelin lisäksi olen myös erittäin kiinnostunut työmenetelmien kehittämisestä ja siitä, miten eri välineet voivat auttaa meitä välttämään joutavia töitä. Olen keskittynyt Microsoftin työkaluihin (SharePoint, Yammer, Outlook, OneNote, Word, …), sillä aikaa on vain yhden systeemin perusteelliseen osaamiseen.

Minulla on myös Excelin ulkopuolinen elämä: kaksi ihanaa poikaa, puoliso, rakkaita ystäviä, vanha puutalo ja puutarha. Asumisesta on tullut harrastus eli remppaamme todennäköisesti ikuisesti rintamamiestaloa. Minä tuunaan puutarhaa ja mies 60-luvun Coronet-venettä.

Ilahdun kovasti, jos joskus jopa kommentoit tai jaat juttujani! Luethan ekan juttuni vaikket olisikaan kontrolleri:

Excelligent Year to You Controller!

Terveisin,

nimmari

– 16.1.2014

PS (27.1.2014): Hauska yhteensattuma – Excel-soulmate Nicke perusti myös Excel-blogin samankaltaisella nimi-idiksellä. 🙂 Laita seurantaan myös Nicken Excel-niksit eli Nixcel. Suomen Excel-blogien määrä merkittävään kasvuun yhdessä viikossa!

HExcelligent 2014 in Review

2015 in Review

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s