Excelligent Year to You Controller!

Hei kontrolleri, analyytikko, talouspäällikkö ja kaikki muut Excel-gurut

Tehdäänkö vuoden alkajaisiksi sopimus? Lupaatko ja vannotko kautta kiven ja kannon, ettet taaskaan tänä vuonna tee mitään joutavia töitä. Ja jos sanasi syöt, mörökölli sinut vieköön!

Rule 1:

Kun kansioosi putoaa säännöllisesti uusia tekstitiedostoja, lataat, yhdistät ja muunnat ne Power Queryllä yhdeksi luetteloksi ja jatkossa hoidat homman valitsemalla Refresh.

Power Query From Folder

Rule 2:

Käännät tiedot pivotoitavampaan muotoon Power Queryssä. Kun aineisto päivittyy … Refresh.

Power Query Unpivot

Rule 3:

Muunnat ”raporttimuotoisen” aineiston luetteloksi parilla Power Query –vaiheella. Jatkossa hoidat joutavan työn valitsemalla Refresh. Voit myös uusiokäyttää Power Queryn ohjelmanpätkiä muissa samanlaisissa aineistoissa.

Power Query Fill Down

Rule 4:

Jos kokoat tietoja yhteen listaan pivotointia varten VLOOKUPeilla (toivottavasti et!), teet tänä vuonna raportit Power Pivotin avulla ilman tietojen kokoamista ja hitaita VLOOKUPpeja. Kun vielä otat haltuun Power Pivotin DAX-kielen kunnolla, saat käyttöösi Excelin potenssiin kymmenen ja teet huomattavasti monipuolisempia raportointi- ja analysointimalleja kuin koskaan aikaisemmin!

Bill Jelenin eli itse Mr Excelin postaus kahden vuoden takaa:

Bill Jelens Power Pivot opinion

Rule 5:

Pääset vuoden jokaisena päivänä illaksi kotiin ja nautit perheestäsi, ystävistäsi ja harrastuksistasi!

Entä mitä minä lupaan?

Minä puolestani lupaan auttaa sinua välttämään joutavia töitä: kirjoitan aiheista hyviä artikkeleita, tarjoan laadukasta konsultointia ja järjestän hyödyllisiä koulutuksia.

Ethän myöskään käytä uusien työkalujen opiskeluun viikkoja (minä olen tehnyt sen puolestasi), vaan tulet Onsightiin kurssille tai tilaat räätälöidyn session koko tiimillesi!

May the Power BIe With You!

Terveisin,

Heidi

Nimmarit

PS. Power Query (ent. Data Explorer) on ollut maaliskuusta 2013 lähtien Preview-vaiheessa, mikä kertoo että Microsoft hioo siitä saamiensa palautteiden perusteella erinomaista ETL-työkalua (Extract – Transform – Load) laajennettuna myös datan hakuominaisuuksilla (Search). SETL … ?

Työkalu toimii jo nyt oikein mukavasti ja voit edelleen osallistua välineen kehittämiseen lähettämällä palautetta. Voit ladata juuri tänään päivittyneen version testattavaksi joko Excel 2010 tai 2013 Professional Plus versioihin. Microsoft julkistaa siitä uusia korjattuja versioita lähes kuukausittain, joten kun Power Query -välilehdellä oleva Update-painike aktivoituu, voit päivittää uusimpaan.  Jos painike on harmaana, tiedät että sinulla on uusin versio.

Power Query feedback

PSS. Power Querystä on jo olemassa virallinen versio, mutta edelleen sen toiminnasta voi lähettää palautetta kehittäjätiimille. Power Query myös päivittyy edelleen lähes kuukausittain.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s