Excel BI

powerpivotTälle koontisivulle on kerätty Excelin Self-Service BI -työkaluihin (Power Pivot, Power Query, Power View, Power Map) liittyviä HExcelligent-juttuja.

Jos olet kiinnostunut Power BI -palvelusta tai Power BI Desktop -ohjelmasta, löydät siihen liittyviä juttuja Power BI -sivulta.

Yleistä

Self-Service BI -välineet ovat käytettävissä Excel 2013 -versiosta lähtien ja niistä tärkeimmät myös Excel 2010:ssä (Power Pivot ja Power Query).

Excel 2010 Excel 2013 (Professional Plus, Pro Plus tai Standalone-versio) Excel 2016
Power Pivot Ilmainen Exceliin ladattava add-ins –työkalu Pitää aktivoida käyttöön Pitää aktivoida käyttöön
Power Query Ilmainen Exceliin ladattava add-ins –työkalu Ilmainen Exceliin ladattava add-ins –työkalu Sisäänrakennettu. Näkyy Data (Tiedot) -välilehdellä Get & Transform -painikeryhmänä
Power View Pitää aktivoida käyttöön. Lisäksi työasemassa pitää olla Silverlight. Pitää aktivoida käyttöön ja lisätä itse valintanauhaan. Lisäksi työasemassa pitää olla Silverlight.
Power Map Virallinen toimiva versio vaatii Office 365 –pilvilisenssin. Esiversio eli Preview-versio saatavilla myös ilman pilvilisenssiä, mutta esiversiota ei suositella tuotantokäyttöön (kaatuu usein) eikä se sisällä kaikkia ominaisuuksia. Pitää aktivoida käyttöön

Power Pivot ja tietomallit

Excel 2013 ja 2016 versioilla luotuja tietomallia ei voi käsitellä Excel 2010 -versiolla.

DAX

Power Query

Power View

Power Map

Excel 2013 Power Map vaatii Office 365 -pilvilisenssin. Power Map -työkalun esiversiota voi käyttää Excel 2013:ssa myös ilman Office 365:sta, mutta esiversiota ei suositella tuotantokäyttöön. Excel 2016 -versiossa Power Map on sisäänrakennettuna.

Sekalaisia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s