Helsingin pysäköintivirheet Excelissä

Helsingin pysäköintivirheet Excelissä

Helsingissä kirjattiin tammi-heinäkuussa 2014 yhteensä 94 747 pysäköintivirhettä. Näistä 4 146 oli huomautuksia. Työpaikkani Onsightin edustalla Vilhonkadulla kirjattiin 230 virhettä.

Helsingin kaupungin rakennusvirasto julkisti avoimena datana tiedot Helsingin pysäköintivirheistä alkuvuodelta 2014 ja he pyrkivät päivittämään datan 3 kertaa vuodessa.

Katso blogissa olevasta Power Map -animaatiosta, missä Helsingin yksittäisessä osoitteessa jaettiin 1 567 sakkoarpaa!

Voit imuroida Excel 2013 -tietomallin omaan käyttöösi: Pysakointivirheet Excelissä.xlsx.

EDIT 11.1.2015: Rakennusvirasto päivitti aineiston koko vuoden tiedoilla 9.1.2015, joten 

Taustatietoja

Data on ladattu työkirjoihin Power Queryllä ja lisäksi malliin on linkitetty muutama aputaulu Excelin puolelta. Työkirjassa on  valmiina pari vuorovaikutteista pivot-taulukkoa ja voit itse laatia niitä lisää:vilhonkatu Kun kuljetat hiirtä Power View -kaaviotaulun päällä, saat esiin tarkkoja arvoja. Power View kaaviot ovat interaktiivisia ja esimerkiksi palkin valitseminen vaikuttaa viivakaavioon tai viivakaavion kirjaajan valitseminen vaikuttaa palkkikaavioon: power view kaavio Näiden lisäksi työkirjaan on luotu Power Map 3D -animaatio, jonka videoversion voit katsoa tästä:

Lue lisää Excel 2013 Self-Service -työkaluista ja tietomallista Self-Service/Power BI -sivulta.

Huomaa, että Excel 2013 Power Pivot -mallin käsittely vaatii Excel 2013 tai 2016 -version.

Lähde: Pysäköintivirheet Helsingissä. Aineiston ylläpitäjä on Helsingin kaupungin rakennusvirasto. Aineistot on ladattu Helsinki Region Infoshare -palvelusta 01.11.2014 lisenssillä HRI – tietoaineistojen lisenssi – nimeä ja 11.01.2015 lisenssillä HRI – tietoaineistojen lisenssi – nimeä.

EDIT 4.11.2014: Helsingin pysäköintivirheet Excelissä -juttu pääsi Helsinki Region Infosharen sovelluskatalogiin: http://www.hri.fi/fi/sovellukset/helsingin-pysakointivirheet/

Löydät muita HExcelligent-työkaluja täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s