Tietoja

Etusivu sisältää kaikki jutut niiden julkaisujärjestyksessä. Osa jutuista löytyy myös aihepiireittäin ryhmitellysti valikosta:

Power BI, Excel BI, Power Query & Power BI kyselyopasTyökalut, Avoin data, Muita (Luettelot, Kaavat, Visualisointi ja VBA).

Power BI tutuksi

 

Tervetuloa

Olen Heidi Enho ja kirjoitan Power BI:hin liittyviä ohjeita ja vinkkejä. Blogissani on runsaasti myös erilaisia Excel-aiheisia juttuja. Jaan avoimesta datasta tehtyjä Power BI -visualisointeja vilahdus.fi -sivustollani.

Työskentelen Corellia Helsinki Oy asiantuntija- ja koulutusyrityksessä, joka on sekä Microsoftin että Adoben kumppani.

Sain kesällä 2015 ensimmäisenä suomalaisena ja toisena pohjoismaalaisena Microsoftin arvostetun Excel Most Valuable Professional (MVP) -tunnustuksen. Microsoft myönsi minulle saman tunnustuksen myös vuosina 2016-2018. Vuosina 2017-2020 olin myös Data Platform MVP (Power BI). Lisäksi olen ollut Microsoft Certified Trainer jo vuodesta 2008.

tietotyyppi

Power BI on saavuttanut Suomessa valtavan suosion, joten tällä hetkellä suurin osa työajastani kuluu Power BI:n parissa. Sen lisäksi että sparraan ja koulutan, toteutan asiakkaille Power BI:llä ja Excelillä erilaisia ketteriä raportointi- ja analysointikokonaisuuksia.


Ota yhteyttä

Jos tarvitset konsultointia tai räätälöityä koulutusta vaikkapa omalla toimistolla, tavoitat minut sähköpostitse heidi.enho(at)corellia.fi


Blogin syntysanat 16.1.2014

Moi,

Olen Heidi Enho ja tulin männäviikolla siihen tulokseen, että nyt on parempi aika kuin koskaan Excel ja Self-Service BI -aiheisen blogin perustamiseen. Microsoft on julkistamaisillaan hienoja uusia Power BI -työvälineitä ja Excelin mahdollisuudet vain lisääntyvät. Minulla on pää täynnä hyviä ratkaisumalleja sekä vinkkejä, joista voi olla muillekin hyötyä, joten voin nyt jakaa niitä täällä.

onsightTyöskentelen vanhempana konsulttina Onsight Helsingissä, joka on Microsoft-ratkaisuiden asiantuntijatalo. Kirjoitan artikkeleita myös Onsightin blogiin, mutten tohdi täyttää sitä Excelillä, joten siinäkin yksi syy oman blogin perustamiseen.

NamesOlen myös yksi Names-asiantuntijoista.

Minulla on tänä vuonna 2014 juhlavuosi, sillä olen päivätyökseni kouluttanut ja konsultoinut työvälineisiin liittyviä aiheita jo 20 vuotta. Ja valtaosa töistä on liittynyt Exceliin. Työhistoriasta voi päätellä, että opettamiseen (ja Exceliin) en kyllästy koskaan, sillä muita sparratessani opin itsekin valtavasti! Toisaalta nautin edelleen jokaisesta peruskurssista ja osallistujien oppimisreaktioista. Edellisestä huippupäivästä on vain hetki: laskimme peruskurssilla tuotekehitysmyllärin ja -leipurin kanssa jauhoseoksia ja paistamisen aikaista nestehävikkiä ja sen vaikutusta suolapitoisuuteen…

… ja jonain toisena päivänä saan neuvoa insinööreille, miten saavat tehtyä bitumin viskositeetin laskemiseen VBA-funktion tai koodailen itse asiakkaalle ratkaisua. Juurikin konsultointihommissa törmään sellaisiin käytännön ongelmiin, joita en kouluttajana välttämättä havaitsisi. Esimerkiksi Power Pivot -tietomallien optimointi ja tehokkaiden mittareiden laatiminen edellyttävät käytännön kokemusta ja oikeiden mallien kanssa peuhaamista.

Blogiini aion kirjoittaa Excelistä, mutta Excelin lisäksi olen myös erittäin kiinnostunut työmenetelmien kehittämisestä ja siitä, miten eri välineet voivat auttaa meitä välttämään joutavia töitä. Olen keskittynyt Microsoftin työkaluihin (SharePoint, Yammer, Outlook, OneNote, Word, …), sillä aikaa on vain yhden systeemin perusteelliseen osaamiseen.

Minulla on myös Excelin ulkopuolinen elämä: kaksi ihanaa poikaa, puoliso, rakkaita ystäviä, vanha puutalo ja puutarha. Asumisesta on tullut harrastus eli remppaamme todennäköisesti ikuisesti rintamamiestaloa. Minä tuunaan puutarhaa ja mies 60-luvun Coronet-venettä.

Ilahdun kovasti, jos joskus jopa kommentoit tai jaat juttujani! Luethan ekan juttuni vaikket olisikaan kontrolleri:

Excelligent Year to You Controller!

Terveisin,

nimmari

– 16.1.2014

PS (27.1.2014): Hauska yhteensattuma – Excel-soulmate Nicke perusti myös Excel-blogin samankaltaisella nimi-idiksellä. 🙂 Laita seurantaan myös Nicken Excel-niksit eli Nixcel. Suomen Excel-blogien määrä merkittävään kasvuun yhdessä viikossa!

 

HExcelligent 2014 in Review

2015 in Review

demo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s