Power Pivotin aktivointi

Power Pivotia voi käyttää Excel 2010, 2013 ja 2016 -versioissa. Excel 2013 -versiossa edellytetään lisäksi jotakin seuraavista lisensseistä: Professional Plus, Pro Plus tai Stand-alone. Excel 2010 -versioon apuohjelma pitää ladata Microsoftin sivuilta, asentaa ja aktivoida, Excel 2013 tai 2016 -versiossa riittää pelkkä aktivointi. Power Pivot näkyy Excelin valintanauhassa omana välilehtenään ja välilehden ensimmäinen painike vie sinut Power Pivotiin, missä voit ryhtyä luomaan tietomallia tuomalla ja yhdistelemällä dataa eri tietolähteistä.

Kun olet aktivoinut Power Pivotin, voit tutustua siihen esimerkiksi seuraavan jutun avulla: Power Pivotiin tutustuminen – Trafin ajoneuvodata.

Versiossa 2013 tai 2016

Aktivoi Power Pivot käyttöön komennolla File > Options > Add-Ins (Tiedosto > Asetukset > Apuohjelmat) ja valitse ikkunan alaosasta Manage > COM Add-Ins (Hallitse > COM-apuohjelmat) ja Goto (Siirry).

com add-insVersiossa 2010

Lataa ja asenna Power Pivot Microsoftin sivuilta osoitteesta http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=29074 ja suorita edellä kerrottu aktivointi. Jos sinulla on 32-bittinen Office (yleensä on), asenna .x86.msi -päätteinen versio.

Tiedostoformaatteista

Vaikka tavalliset Excel-tiedostot ovat yhteensopivia Excel 2010, 2013 ja 2016 -versioissa, Power Pivotilla työkirjaan luodut tietomallit eivät ole. 2010 -versiossa luodun tietomallin voi konvertoida 2013 tai 2016 -version malliksi, mutta tietomallia ei enää konversion jälkeen pysty käsittelemään 2010 -versiolla eikä takaisin konvertointiin ole olemassa työkalua.

2010 -> 2013/2016 konversio ei tapahdu tiedoston avaamisen yhteydessä, vaan 2010 -tietomalli konvertoituu vasta  kun 2013/2016 -versiossa siirrytään Power Pivotin puolelle ja käyttäjältä kysytään halutaanko muunnos tehdä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s