Teemu Selänteen huikea ura Excelissä

Teemu Selänteen huikea ura Excelissä

Teemu Selänteen huikea maajoukkue- ja olympiaura sai loistavan päätöksen muutama minuutti sitten Sotshissa. Leijonat sai samalla kolmannen perättäisen olympiamitalinsa.

Latasin heti Teemun uran Wikipediasta Exceliin ja se näyttää mielettömältä myös numeroina! Voit tarkastella kansainvälisiä sekä seuratason saavutuksia näiden vuorovaikutteisten raporttien avulla. Tiedot on ladattu Power Queryllä Exceliin eli kyselyt ovat päivitettävissä, sillä Teemun pelithän eivät ole vielä suinkaan ohi.

Teemu vuonna 2008, kun erään kerran aiemmin lopetteli kansainvälistä uraansa:  ”Jos joku olisi sanonut mulle 17-vuotiaana, että pelaan tällaisen uran, olisin kysynyt että mitä sä polttelet.”

Nämä OneDriveen (ent. SkyDrive) tallennetut ja blogiin upotetut vuorovaikutteiset raportit toimivat useimmilla selaimilla. Saat raportin täyteen kokoon Excel Online (ent. Excel Web App) -komponentin oikeassa alanurkassa olevalla View full-size Workbook -painikkeella. Alarivillä on myös painike, jolla voit ladata työkirjan itsellesi.

Seuratason raportti:

Juu, juu, lopetan, lopetan.

PS: Jos lataat työkirjan itsellesi, tarvitset tietojen päivittämistä varten myös Power Query -apuohjelman. Sotshin ajan tasalla olevan mitalitaulukon löydät täältä.

6 kommenttia artikkeliin ”Teemu Selänteen huikea ura Excelissä

 1. Tää on aika huikee!

  Yhden pienen pienen asian tekisin vielä toisin. Kaaviot joissa on ottelut pylväinä ja pistesaldo viivana, lisäisin viivoihin datapisteillekin oman ”pylpyrän” jonka lisäksi toisin etualalle. Kun sitten valitsee vain yhden vuoden osittajasta, näkyisi pistesaldopylpyrä silti pylvään päällä ja kaavio toimisi juuri niinkuin on tarkoituskin.

  Tykkää

  • Kiitos Nicke hyvästä parannusehdotuksesta!

   Taidankin tehdä heti ehdottamasi muutoksen. Nämä OneDrivesta upotetut taulukot ovat siitä mukavia, ettei tarvitse tehdä muutoksia blogiin (latailla tiedostoja tms.), kunhan käyn muuttamassa OneDrivessa työkirjaa. Eli pylpyröitä saamasi pitää. \o/

   Tykkää

 2. Kiitos huipusta esimerkistä! Yksi asia jäi vaivaamaan.. Miten olet tehnyt kaksi pivot taulukkoa niin, että niihin pätee samat slicerit?

  Tykkää

  • Hei Taina,

   Slicerin voi kytkeä useampaan pivot-taulukkoon valitsemalla slicerin ja sen jälkeen Options (Asetukset) välilehdeltä Report Connections (Raportin yhteydet), jonka jälkeen vain valitset luettelosta ne pivot-taulukot, joita haluat osittaa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s