Facebook-postaukset Exceliin

Kirjoitin eilen Facebook-postausten tuonnista (Rakastun – en rakastu – rakastun …) ja jaoin jutussani myös Excel-työkirjan, johon voit noutaa kahden eri henkilön tai sivun postaukset vertailtaviksi.

Tässä videossa kerron, miten FB-tuonti tehdään ja jos olet kiinnostunut myös koodin räpläämisestä eli parametroinnin toteutuksesta, katso video loppuun asti.


Alla koodinpätkä, jota muokkasin videossa:

let
Taulu = Excel.CurrentWorkbook(){[Name="parametri"]}[Content],
Tili = Taulu{0}[Tili],
Source = Facebook.Graph("https://graph.facebook.com/" & Tili & "/posts"),

Alkuperäisessä jakamassani Excel-tiedostossa oli useita parametreja ja kyselyitä, jotka oli liitetty toisiinsa Append-komennolla.

Tässä sinulle vielä toinen työkirja (Postaukset, tykkäykset ja kommentit.xlsx), jonka avulla voit tarkastella postausten, tykkäysten ja kommenttien lukumääriä statustyypeittäin:

postaukset tykkäykset ja kommentit

5 kommenttia artikkeliin ”Facebook-postaukset Exceliin

  1. Mitähän on tapahtunut Facebookissa tämän kirjoittamisen jälkeen, kun kyselyn päivittäminen ei onnistu? Ensimmäinen virhe on helppo, eli limit ongelman kiertäminen, mutta sen jälkeen tulee ilmoituksia ”saraketta ei löytynyt”.

    Tykkää

  2. En ole pitkiin aikoihin oikeasti noutanut Facebookista, mutta pikaisesti testasimme juuri viime viikolla Power BI -kurssilla ja näytti, että Facebook oli muuttanut rajapintaa. Enää ei esim. löytynyt sellaista mahdollisuutta kuin Statuses. Löytyi vain Posts, joka ei näyttänyt antavan järkevää dataa. 🙁

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s