Väestörekisterikeskuksen avoin data Excelissä

Väestörekisterikeskuksen avoin data Excelissä

Väestörekisterikeskus avasi tällä viikolla Väestötietojärjestelmän suomalaiset nimiaineistot. Tottahan toki aineistosta piti heti selvittää miten suosittu oma nimi on (57. naisten joukossa) ja miten monta kaimaa Suomesta löytyy (23 910). Siispä pyöräytin datasta näpsäkän Excelin, joten nyt pääset sinäkin tutkimaan kaimojasi tai generoimaan tyttö- tai poikavauvalle nimen. Voit tutkia upotettua työkirjaa myös ilman Exceliä.

Tässä ensimmäisessä vaiheessa Väestörekisterikeskuksen aineistot sisältävät ainoastaan etunimien ja sukunimien kokonaismääriä eli niistä ei vielä selviä, miten suosittuja nimet ovat esimerkiksi olleet eri vuosina.

Toteutustapa

Latasimme Onsightissa aineistot Azure SQL -tietokantaan, jotta voimme käyttää samaa lähdedataa myös muissa sovelluksissa, esimerkiksi Office 365 -palveluissa. Imuroin tiedot Azure SQL:stä Power Queryn avulla Exceliin, tallensin tiedoston OneDriveen, mistä lopulta upotin tähän blogiin.

Voit kokeilla työkirjaa alla olevassa upotetussa Excelissä ja voit myös ladata sen itsellesi.

Excel Web App -komponentti ei välttämättä toimi kaikissa mobiililaitteissa. Latautuminen näytölle voi kestää muutamia sekunteja.

Tulen kirjoittamaan ohjeet siitä, miten lataus ja datan muokkaus tehdään Power Queryssä, mutta odottaessasi voit itse kokeilla lataamista Power Queryn avulla Azures SQL:stä seuraavilla tiedoilla:

SQL Server: sagyv0us5d.database.windows.net
Tietokanta: Onsight-nimitietokanta
login: nimireader
password: VrkNimet1

Azure SQL

Olen postannut saman jutun myös työnantajani Onsightin blogiin.

Löydät muita HExcelligent-työkaluja täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s