Oletko ensimmäinen Excelin Suomen mestari?

Oletko ensimmäinen Excelin Suomen mestari?

Muistatko ensimmäisen Excel-taulukkosi? Mikä on ollut hienointa mitä olet Excelillä tehnyt? Mainio fiilis, kun sinulta ryhdyttiin kysymään apua erilaisissa Excel-pähkinöissä, vai mitä?

Jos nautit edelleenkin taulukoiden ja raporttien laatimisesta, vaativien funktioiden rakentelusta tai huumaannut nerokkaista Excel-ratkaisuista, Excelin SM-kisat ovat juuri sinua varten.

Tai jopa maailmanmestari?

Totta se on! Microsoft järjestää tänä syksynä ensimmäiset Excelin SM-kisat, joiden voittaja pääsee kamppailemaan keväällä maailmanmestaruudesta muiden Excel-taikureiden kanssa. Jos Excel on sinulle enemmänkin kuin pelkkä työväline ja elämäsi olisi tyhjempää ilman sitä, ilmoittaudu kisaan. Pääset mittelemään ja osoittamaan taitosi seuraavissa osa-alueissa ja saatatpa oppia samalla jotain lisää:

  • datanmurskausviesti,
  • rytminen kaaviovoimistelu ja
  • kaavapaini.

Löydät lisätietoja kisasta sekä ilmoittautumisohjeet täältä.

Minustako Excelin SM-kisojen päätuomari?!

Ja totta sekin on, että Microsoft kutsui minut ensimmäisten Excelin SM-kisojen päätuomariksi. Vaikka samalla menetin mahdollisuuden itse osallistua kisaan, pääsen seuraamaan suorituksia aitiopaikalta. Kiitollinen ja upea fiilis! Innolla odotan kilpailuvastauksia, tiukkaa kamppailua ja hauskaa sekä reilua kisaa.

Excelöintiä jo 80-luvulta lähtien

En muista mikä oli ensimmäinen Excel-taulukkoni, mutta mieleen on jäänyt erään opiskelukaverini kehotus 80-luvun lopulla ryhtyä tutustumaan taulukkolaskentaohjelmaan nimeltä Excel, joka oli hänen mukaansa paljon Multiplania parempi. Kehotuksesta ei kulunut kuin pari vuotta, kun sain pitää ensimmäiset Excel-kurssini opiskeluaikaisessa työpaikassani Excelin versiolla 2.0. Kiitos kaverille vinkistä, kyllä se Multiplanin päihitti mennen tullen.

En myöskään osaa sanoa, mikä olisi hienointa mitä olen itse Excelillä tehnyt, mutta onneksi olen saanut olla opastamassa tuhansia suomalaisia tekemään sillä ihmeitä tai vähintäänkin suoriutumaan työstään aiempaa ripeämmin ja tehokkaammin.

Ehkäpä yksittäinen mieleenpainuvin Excel-asia oli osallistumiseni App4Finland avoimen datan kilpailuun Excel-aiheisella juttusarjallani vuonna 2014 sekä pääsy kisan finaaliin! Niihin aikoihin tein paljon avoimen datan visualisointeja, joista yhtenä esimerkkinä alla oleva Excelillä toteutettu VR-rautatieliikenneanimaatio, jonka katsomisen ajaksi suosittelen laittamaan äänet päälle.

Kaikkien näiden Excel-vuosien jälkeen nautin edelleenkin asiakkaiden auttamisesta, opastamisesta sekä erilaisten ratkaisumallien suunnittelusta ja toteutuksesta. Kun muistelen omaa oppimispolkuani, se taisi mennä jotakuinkin näin: peruskaavat -> perusfunktiot -> dollarimerkit kaavoissa -> lajittelut & suodatukset -> ehdolliset funktiot -> vlookup -> pivotit > matriisikaavat > makrot > Power Pivot & DAX > Power Query jne.

Onneksi oppiminen ei lopu koskaan ja hienoa, että taitoja voi nyt testata tämän hauskan kisan merkeissä!

Tervetuloa kisaamaan!

 

PS. Jos käytät Exceliä työssäsi, muistathan että saat sen halutessasi myös kotikoneille hankkimalla Office 365 Home –paketin, jonka jälkeen Office-paketin voi asentaa viidelle eri koneelle. Mukana tulee myös 1 teratavu tallennustilaa viidelle eri käyttäjälle. Verkkokauppa on mukana järjestämässä kisaa, joten heillä on myös tavallista edullisempia kisatarjouksia O365-paketista. Käythän myös työnantajani Onsightin kisasivuilla osallistumassa koulutuslahjakorttien arpajaisiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s