VLOOKUP vai CHOOSE?

VLOOKUP vai CHOOSE?

Tuntuuko joskus turhalta muodostaa erillisiä apuhakutauluja tietojen luokittelua ja VLOOKUP (PHAKU) -funktiota varten? Tiesitkö, että voit korvata VLOOKUP-funktion CHOOSE (VALITSE.INDEKSI) -funktiolla, kun sinun pitää määrittää vastineita kokonaisluvuille, kuten kuukausille (1-12) tai vaikkapa viikonpäiville (1-7).

Alla olevaan esimerkkiin on luotu kaksi aputaulua, joista noudetaan kuukauden ja päivän nimet VLOOKUP-funktiolla:

aputaulut
Seuraavassa on puolestaan CHOOSE (VALITSE.INDEKSI) -esimerkki, jossa erillisiä aputauluja ei tarvita:

choose

Huom! Pääsääntöisesti kaavoihin ei ole hyvä piilottaa vakioarvoja, vaan erilaiset kaavoihin ja laskentaan vaikuttavat muuttujat tulisi sijoittaa soluihin, joissa niitä on helppo muuttaa. Itse olen kuitenkin kokenut CHOOSE-funktion näppäräksi edellä kuvatun kaltaisissa tilanteissa, jos luokitteleviin teksteihin ei ole odotettavissa muutoksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s