Espoon väestö äidinkielen mukaan

Espoon väestö äidinkielen mukaan

Yle kirjoitti tänään aamulla, että Espoosta on tulossa Suomen ensimmäinen kolmekielinen kaupunki. Espoon kaupunginvaltuusto on linjannut tavoitteeksi ottaa englanti viralliseksi asiointikieleksi suomen ja ruotsin rinnalle.

Koska tein juuri sattumalta eilen Espoon asuntokunnista Power BI -visualisoinnin, pystyin muutamassa minuutissa muokkaamaan Power BI -tiedostosta version, johon latasin asuntokuntien tilalle Espoon väestön äidinkielen mukaan.

Voit tutkia tämän visualisoinnin avulla Espoon väestöä äidinkielen perusteella, joskin muut kuin ruotsi ja suomi on niputettu datassa ryhmään ”Muu kieli”.  Esimerkiksi Kivenlahdessa muunkielisten määrä kasvoi ruotsinkielisten määrää suuremmaksi vuonna 2007, minkä tämä uusi Power BI Ribbon Chart -visualisointi kuvaa erittäin havainnollisesti.

Avaa Vilahdus.fi -sivustolla julkaistu raportti

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s