Pääsiäissunnuntain Excel-kaava

Pääsiäissunnuntain Excel-kaava

Pääsiäinen lasketaan varsin mielenkiintoisella algoritmilla ja sen ajankohta vaihtelee vuosittain:

”Easter fell on the Sunday following the full moon that follows the Northern spring equinox (the so-called Paschal Full Moon)”

Kokeile alla olevassa Excel-taulukossa mihin pääsiäissunnuntai sijoittuu. Esimerkiksi vuonna 2008 pääsiäinen oli hyvin varhain.

Mukavaa Pääsiäistä!

 Lähde: http://www.contextures.com/exceleastercalculation.html

3 kommenttia artikkeliin ”Pääsiäissunnuntain Excel-kaava

  1. Moi! Minä kun etsiskelin wikipediasta kaava pääsisiäisen ajankohdan laskemiseksi, mutta ei vaan löytynyt. No onneksi Google osasi ohjata minut tänne. Olipa helppo kopioida tuo kaava täältä ja nyt saan tehtyä organiosaatiomme lomakalenterin ilman pyhien erityissyöttöjä.
    Kiitos!

    Liked by 1 henkilö

  2. Moi!

    Mistä mahtaa johtua, että kopioimani kaava antaa omassa Excelissäni vuoden 2020 pääsiäissunnuntain päivämääräksi 11.4.2020, vaikka oikea arvo on 12.4.2020. Tai, jos vuodeksi valitsee esimerkiksi 2000, niin saan päivämääräksi 25.3.2000, vaikka oikea päivämäärä on 23.4.2000. Argh!

    Onko oman Excelini asetuksissa jotain häikkää, koska kuitenkin tällä sivustolla kaava toimii oikein? Ja mitä tuolle kaavalle kannattaisi tehdä, että se laskee päivämäärät oikein?

    Tykkää

    • En tiedä missä vika oli, mutta nyt kun kopioin vanhan taulukon tiedot kokonaan uuteen työkirjaan, niin kaava toimii oikein. Huh!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s