Excel-nörtin ostoslista

Excel-nörtin ostoslista

Nyt mitataan onko Excel vienyt vain pikkusormesi vai koko käsivarren, sillä tästä ostoslistasta innostuminen vaatii hivenen normaalia voimakkaampaa Excel-höperyyttä … tai riittävän useita raivostuttavia juhlapyhä- tai mökkireissu-ostoskokemuksia isoissa marketeissa.

Idea ostoslistasta sai alkunsa toissajouluna, kun olin kiertänyt vihannesten ja hedelmien ja leipien ja maitojen ja mausteiden ja jauhojen kautta takaisin vihanneksiin, jonka jälkeen sain taas kävellä kilometrin takaisin maitotuotteille ja taas jauhoihin ja mausteisiin ja kolmannen kerran vihanneksiin, jne.  @%&#!

TARVITSIN EHDOTTOMASTI OSTOSLISTAN, JOKA ON OIKEASSA JÄRJESTYKSESSÄ!

Värkkäsin ostoslistan viime jouluksi ja hoksasin nyt kesän kynnyksellä, että monet tekevät kesällä mökkeilyreissuja varten massiivisia kertaostoksia. Jaanpa siis ostoslistan jo hyvissä ajoin ennen lomia, jotta ehdit täydentää tarvittavat tiedot ennen markettireissujasi.

Ostoslista-työkalun idea

 1. Syötät työkirjaan ne marketit/myymälät, joita yleensä käytät.
 2. Lisäksi syötät tuoteryhmät sekä niiden sijainnit myymälöittäin. Tämä on se hankalin ja suuritöisin vaihe. Sitä helpompi ostoslistatyökalua on ylläpitää, mitä karkeammalla tasolla teet ryhmitykset.
 3. Voit syöttää varsinaiselle ostoslistalle joko tuotteita tai reseptejä ja esimerkiksi suodattaa esiin niiden reseptien raaka-aineet, joita aiot ostaa. Voit tehdä esimerkiksi erillisen joulureseptityökirjan ja jouluna ei tarvitse kuin tarkistaa mitä kaapista löytyy ja merkitä ostettavat raaka-aineet.
 4. Suorita ostoslista-työkirjassa olevan pivot-taulukon päivittäminen ja sinulla on ostoslista, joka on oikeassa järjestyksessä!

Tarkemmat ohjeet löydät työkirjasta ja voit ladata sen tästä: Ostoslista

Työkirja toimii sekä Excel 2010 että 2013 -versioissa.

Kaikki kommentit ja kehitysidikset tervetulleita! Kerrothan, jos huomaat bugeja.

Huom! Työkirjaa ei ole suojattu, joten varo tuhoamasta kaavasoluja.

Löydät muita HExcelligent-työkaluja täältä.

2 kommenttia artikkeliin ”Excel-nörtin ostoslista

  • 😀 ”…hivenen normaalia voimakkaampaa Excel-höperyyttä…” siis sullakin.

   En ole kehdannut jakaa aiemmin, sillä tämä viimeistään paljastaa vinouteni … mutta tänään esittelin kurssilaisille ja tekivät myös aaltoja, ainakin melkein. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s