Infograafin kuplat Excelillä

Infograafin kuplat Excelillä

Infograafeja voi tehdä useilla eri työkaluilla (kuvankäsittely- ja piirrosohjelmat, PowerPoint, jne.) tai pilvipalveluilla (infogr.am, Prezi, SumoPaint).

Käytitpä infograafien laatimiseen mitä tahansa välinettä, voit laskea kuplien halkaisijat blogissa jaetun Excel-työkalun avulla tai jopa tuottaa valmiit kuplat kopioitavaksi infograafiisi. Tämä HExcelligent-työkalu laskee kuplien halkaisijat ja luo halutun määrän kuplia, joiden pinta-alat muodostuvat syöttämiesi arvojen perusteella. Voit myös määrittää jokaiselle kuplalle värin.

Lataa ja kokeile: Infograafin kuplat.xlsm. Työkalun toiminta perustuu makroihin, joten sinun pitää sallia makrojen käyttö tiedoston avaamisen yhteydessä.

UUSI VERSIO 7.12.2014: Infograafin kuplat tai neliot.xlsm tekee myös neliöitä ja nelpyröitä.

kuplien koot ja värit

kuplat

Mikäli kopioit Excelistä kuplat Adobe Illustratoriin, ne ovat vektorigrafiikkaa. Excelistä Illustratoriin tuodussa grafiikassa on ns. clipping mask, joka pitää purkaa ja joka purkautuu objektiksi sekä sen kehykseksi. [Edit: Jos käytät Adobe Illustratoria, saat tehtyä kuplat Pie-työkalulla ilman Exceliäkin.]

Työkalu on testattu Excel 2010, 2013 ja Excel for Mac 2011 -versioilla. Työkalun päivityksiä ja korjauksia julkaistaan tässä jutussa.

Jos työkirjasta on sinulle hyötyä, jaathan eteenpäin!

PS. Inspiksen lähteenä monet hienot infografiikat, kuten http://blog.themartti.com/2014/11/06/themartti-infographics-mtv-2013-2014-uusimtv/

EDIT 9.11.2014 Testailua omaan blogiin liittyvillä luvuilla:

top 5 sivulataukset

Löydät muita HExcelligent-työkaluja täältä.

3 kommenttia artikkeliin ”Infograafin kuplat Excelillä

  1. Paluuviite: Infograafien pallot Excelistä Illustratoriin - Corellia Helsinki Oy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s