HSL:n nousijamäärät Power BI:ssä

HSL:n nousijamäärät Power BI:ssä

Laadin HSL:n julkaisemista nousijamääristä Power BI -visualisoinnin. Visualisoinnin avulla voi tarkastella HSL:n julkaisemia matkakorttileimausten nousijamääriä pysäkeittäin. Luvut kuvastavat marraskuun 2015 päiväkohtaisia keskimääräisiä nousijoita.

Tarkastele noususijamääriä sekä reittejä:

Avaa raportti

[Edit 24.1.2017: Perustin uuden sivuston, johon kokoan kaikki avoimesta datasta laatimani visualisoinnit. Tervetuloa piipahtamaan Vilahduksessa.]

Tietoja datan käsittelystä ja visualisoinnin laatimisesta

HSL:n nousijamäärät pysäkeittäin -aineistoon on yhdistetty mukaan linjat (HSL:n pysäkit linjoittain), jotta visualisoinnissa voi suodattaa tarkasteltavat pysäkit näkyviin linjan perusteella.

Linjat ja linjojen kuvaukset ovat mukana ainoastaan kartan suodattamista varten. Kun lukuja tarkastellaan, tulee siis huomioida, että luvut eivät kuvaa tietyn linjan nousijamääriä. Luvut kuvaavat ainoastaan valitun linjan varrella olevien pysäkkien nousijamääriä.

Pysäkit linjoittain -datassa ei ole linjojen kuvauksia (esim. Tuusulanväylän suunta), joten ne on päätelty HSL:n aikatauluryhmittelyn perusteella. Joukossa on reittejä, joille ei löytynyt kuvauksia, joten ne löytyvät ”Linjan kuvaus” -luettelosta kohdasta Muu. Reittikatu on päätelty Osoite-kentästä poistamalla siitä numerotiedot.

Lähdeviite aineistoon:

Lähde: HSL:n pysäkit linjoittain. Aineiston ylläpitäjä on Helsingin seudun liikenne HSL. Aineisto on ladattu Helsinki Region Infoshare -palvelusta 30.12.2016 lisenssillä Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen (CC BY 4.0).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s